ופי דורש הקרבה.

ופי דורש הקרבה.

עובדות: מחקר שנערך על ידי מדענים מאוניברסיטת קליפורניה בברקלי ומרפאת Salud del Valle de Salinas מראה כי אפילו הפסקה קצרה בשימוש בסוגים מסוימים של איפור, שמפו ותחליבים מובילה לירידה משמעותית ברמות של חומרים כימיים משבשי הורמונים בגוף.

מצטברות עוד ועוד ראיות לקשר בין כימיקלים לבין שיבוש מערכת האנדוקרינית, מחלות נפש, השמנת יתר וצמיחה של תאים סרטניים.

תוצאות המחקר פורסמו בכתב העת Environmental Health Perspectives. החוקרים נתנו ל-100 נערות לטיניות מוצרי היגיינה אישית שסומנו ככאלו שאינם מכילים את הכימיקלים הנפוצים כגון פתלטים, פארבנים, טריקלוזן ואוקסיבנזון — כימיקלים שנמצאים כמעט בכל מוצרי ההיגיינה האישית, כולל קוסמטיקה, סבון, קרם הגנה, שמפו, מרכך ומוצרי טיפוח לשיער.

מחקרים בבעלי חיים הראו כי חומרים אלו משפיעים באופן ישיר על מערכת ההורמונים של הגוף.

"מכיוון שנשים הן הצרכניות העיקריות של מוצרי היגיינה אישית רבים, הן עלולות להיות חשופות בצורה לא פרופורציונלית לכימיקלים הללו," אמרה החוקרת הראשית, ד"ר קים הארלי, סגנית מנהלת המרכז לחקר בריאות וסביבה של ילדים באוניברסיטת קליפורניה בברקלי.

"נערות בגיל ההתבגרות עלולות להיות בסיכון מיוחד, שכן זו תקופה של התפתחות רבייה מואצת, ומחקרים הראו שהן משתמשות ביותר מוצרי היגיינה ביום מאשר אישה בוגרת ממוצעת."

תוצאות הניסוי:

לאחר שלושה ימי שימוש אך ורק במוצרים עם רמות נמוכות של כימיקלים, בדיקות שתן של הנערות הראו ירידה משמעותית ברמות הכימיקלים בגופן. רמות של מתיל ופרופיל פארבן — חומרים משמרים נפוצים בקוסמטיקה — ירדו ב-44% ו-45% בהתאמה. רמות של מטבוליטים של דיאתיל פתלט — המשמש רבות בבשמים — ירדו ב-27%, ורמות של טריקלוזן ובנזופנון ירדו ב-36%.

"אחת המטרות של המחקר הייתה לעורר מודעות בקרב המשתתפות לכימיקלים המצויים במוצרים יומיומיים, ולעזור לאנשים להבין טוב יותר מה הם שמים על גופם," אמר קרדנס.

"עצם העובדה שראינו ירידה כה חדה ברמות החומרים תוך שלושה ימים בלבד, מראה כי ניתן לבצע שינויים פשוטים כמו בחירה במוצרי היגיינה טבעיים – ולהשפיע באופן משמעותי."

כדאי לבדוק את התוויות על כל מוצר שאנחנו קונים. רוב מוצרי ההיגיינה כוללים רשימת מרכיבים.

החומרים המזיקים ביותר הם:

דיוקסן

ניטרוזמינים

פתלטים

פארבנים

פורמלדהיד

טריקלוזן

קופולימרים של ויניל פירולידין וויניל אצטט

חומרי ריח (ניחוחות מלאכותיים)

העדיפו מוצרים טבעיים ואורגניים – אך זכרו: בתעשיית ההיגיינה האישית, המילים "טבעי" ו"אורגני" משמשות לעיתים קרובות ככלי שיווקי בלבד.

חזור לBlog posts