העומס הרעיל על הגוף

העומס הרעיל על הגוף

העומס הרעיל על הגוף: 
לפי נתוני מכון הסרטן האמריקאי, 75% ממקרי הסרטן נגרמים על ידי תזונה וגורמים סביבתיים.
עומס רעיל הוא מונח שבו משתמשים כבר שנים רבות נטורופתים ומטפלים הוליסטיים, אבל הקהילה הרפואית עדיין רחוקה מהבנה מלאה של הנושא, למרות שההשלכות על הבריאות שלנו עשויות להיות חמורות.
מערכות רפואה עתיקות דיברו על זה במשך שנים, והיום יש בגוף שלנו יותר רעלים מאי פעם.
עומס רעיל: כימיקלים רעילים בתוך הגוף שלנו**
העומס הרעיל מהווה לחץ רציני על מערכת החיסון ועל כל שאר מערכות הגוף, כולל הבריאות הנפשית.
היכולת למזער את העומס הרעיל עשויה לשפר מאוד את הבריאות שלנו, ואפשר להשיג זאת באמצעות כמה צעדים פשוטים לשינוי אורח החיים הנוכחי.
רעלים מגיעים ממקורות רבים. למעשה, אנו מוקפים כל הזמן בכימיקלים מלאכותיים שהגוף שלנו לא אמור להיחשף אליהם. רבים מהם אינם מזוהים על ידי מערכת החיסון ולכן לא ניתן לפנותם מהגוף.
העומס הרעיל הזה עלול להיות קטלני לבריאות שלנו, גם אם איננו מרגישים בכך מיד. למעשה, איננו מודעים אפילו לכמות הכימיקלים שאנו צורכים ונחשפים אליהם מדי יום.
במהלך הזמן, מאות רעלים מצטברים ברקמות שלנו, וגורמים למחלות רבות ובסופו של דבר למוות. מאות מחלות עשויות להיות קשורות לרעלים סביבתיים שונים, אבל רוב האנשים כלל לא מודעים לעומס הרעיל היומיומי שהם צוברים.
אתם עשויים להיות מופתעים מכמות הכימיקלים שאתם נחשפים אליה ביום-יום. הנה כמה מהמקורות הנפוצים ביותר לכימיקלים שמגבירים את העומס הרעיל על הגוף שלנו:
1. רעלים מהמזון: שאריות חומרי הדברה, פטריות, עשבים, דשנים מלאכותיים, אנטיביוטיקה ותוספים כימיים כמו צבעים מלאכותיים, טעמים וממתיקים. כל מזון מעובד תעשייתי הוא רעיל. גם חלקיקי מיקרופלסטיק רעילים מאוד, כמו בבקבוקי פלסטיק. שמנים צמחיים מתועשים גם הם רעילים ומהווים קרצינוגנים.
2. מים: רעלים נספגים דרך העור או הקרומים הריריים ממי שתייה, מקלחת, רחצה או שחייה. תוספים כימיים כמו כלור ופלואוריד הם רעלים שאנו נחשפים אליהם מדי יום.
3.זיהום אוויר: גזים רעילים כמו אדי דלק וזיהום ביתי מאדים של צבעים, שטיחים, מזרנים ואלקטרוניקה. גם עובש רעיל מאוד ועלול לגרום לדלקות שונות בגוף.
4. אלקטרוניקה: מכשירים כמו מחשבים, טלוויזיות, מקררים ועוד פולטים רעלים מרכיביהם הפנימיים בזמן חימום, בנוסף לקרינה אלקטרומגנטית.
5. ביגוד: בגדים עשויים להכיל כימיקלים כמו צבעים, חומרי ניקוי, חומרים להגנה מכתמים ועוד, הנספגים בעור.
6. חומרי ניקוי ביתיים: כל דבר מאבקות כביסה ועד חומרי ניקוי לשירותים מכיל כימיקלים שאליהם אנו נחשפים.
7. מוצרי טיפוח אישי: קרמים, שמפו, סבון, מקדמי הגנה ועוד, נספגים בעור בכמויות שונות.
8. תרופות מרשם: תרופות רבות עשויות כמעט לחלוטין מחומרים מלאכותיים שהגוף שלנו לא נועד להתמודד איתם.
מה ניתן לעשות?
כדי לשמור על הבריאות, יש להקטין את העומס הרעיל על הגוף:
- לאכול מזון אורגני וטבעי.
- להשתמש בחומרי ניקוי ידידותיים לסביבה.
- לשפר את איכות האוויר בבית עם מטהרי אוויר וצמחים.
- להימנע מדגים עם כמות גבוהה של כספית.
- לעבור למכלי זכוכית במקום פלסטיק.
- לבחור קוסמטיקה טבעית ואורגנית.
התחילו בצעדים קטנים, והתמקדו בשני תחומים כמו תזונה ומוצרי טיפוח. זכרו: הביקוש יוצר את ההיצע. בחירות מודעות יכולות לשנות מדיניות בריאותית לטובתנו

חזור לBlog posts